Danstherapie


Wat is het?

Bij danstherapie kom je in beweging binnen een veilige omgeving. Je hoeft geen danservaring te hebben. Door letterlijk in beweging te komen voel je je lichaam. Het uitdrukken en het vormgeven van ervaringen, emoties en herinneringen gebeurt in beweging met je lichaam. Door letterlijk vorm te geven aan wat jou van binnen beweegt ga je meer kracht en vitaliteit voelen.

Voor wie is het?

Voor mensen die vrijer willen bewegen, die behoefte hebben aan meer contact met het eigen lichaam en meer ruimte willen innemen. Voor mensen met fysieke en/of psychische klachten, die terug te zien zijn in het lichaam en in het bewegen. Daarnaast voor kinderen met traumatische ervaringen. Danstherapie richt zich op kinderen, jongeren en volwassenen.

Hoe werkt het?

Stapsgewijs en speels werken we individueel vanuit het lichaam naar beweging en dans. Om in beweging te komen worden meerdere interventies ingezet zoals beeldmateriaal en muziek om de stap gemakkelijker te maken. Je (dans en bewegings)proces wordt begeleidt. Je leert expressiever uit te drukken, je gevoelens meer naar buiten te brengen waardoor je meer kracht en vitaliteit ervaart.

Daarnaast wordt er groepsgericht gewerkt in kleine groepen waarin ook de individuele ervaringen, verlangens en pijnpunten omgezet worden in beweging en dans. Door dit creatieve proces worden belangrijke thema’s zichtbaar gemaakt en verwerkt.

Er wordt gebruik gemaakt van verschillende bewegingsmethoden, dansvormen, improvisatie, compositie, contactoefeningen, vrij dansen,ontspanningsoefeningen, muziek, beeldende werkvormen en observatietechnieken.

Klik hier voor danstherapeuten die aangesloten zijn bij Vakwerk regio Nijmegen