Danstherapie


Wat is het?

Bij danstherapie kom je in beweging binnen een veilige omgeving. Je hoeft geen danservaring te hebben. Door letterlijk in beweging te komen voel je je lichaam. Het uitdrukken en het vormgeven van ervaringen, emoties en herinneringen gebeurt in beweging met je lichaam. Door letterlijk vorm te geven aan wat jou van binnen beweegt ga je meer kracht en vitaliteit voelen.

Voor wie is het?

Voor mensen die vrijer willen bewegen, die behoefte hebben aan meer contact met het eigen lichaam en meer ruimte willen innemen. Voor mensen met fysieke en/of psychische klachten, die terug te zien zijn in het lichaam en in het bewegen. Danstherapie richt zich op jongvolwassenen en volwassenen.

Hoe werkt het?

Vrijblijvend met een inloopochtend kan er gedanst worden onder begeleiding. Iedereen is welkom, dansen op je eigen manier, in een kleine groep. De danstherapie begint met een gezamenlijke korte opwarming, gaat over in vrij dansen en er wordt gezamenlijk afgesloten.

Ook wordt er groepsgericht gewerkt in kleine groepen waarin de individuele ervaringen, verlangens en pijnpunten omgezet worden in beweging en dans. Door dit creatieve proces worden belangrijke thema’s zichtbaar gemaakt en verwerkt.

Op basis van individuele begeleiding is er de mogelijkheid voor mensen te werken aan lichaamsgevoel, beweging en/of dansvormgeving, bij lichamelijke klachten waar geen duidelijke oorzaak voor is, bij psychische klachten en bij verlieservaringen

Klik hier voor danstherapeuten die aangesloten zijn bij Vakwerk regio Nijmegen